WE ZIJN GREEN KEY !

We zijn blij en trots dat le Gîte des Coteaux in 2020 het Green Key label heeft behaald!

Het Green Key-label beloont accommodaties die zich inzetten voor een milieuvriendelijke aanpak.

Gîte des Coteaux is het platteland in het hart van Luik: een rustige en groene omgeving, rijk aan biodiversiteit, met een grote boomgaard en een biologische moestuin. In het bijzonder hebben we Natagora’s “charter van het natuurnetwerk” ondertekend.

Door de nabijheid van het hypercentrum, het treinstation en het busstation (500 m.) kunnen gasten het zonder auto doen en al hun verplaatsingen te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer maken.

Het huisje biedt een beveiligde overdekte stalling voor fietsen, evenals een reparatie- en schoonmaakset. We zijn bezig met het behalen van het label “Bienvenue vélo”.

We hebben ook een reeks maatregelen geïmplementeerd voor een ecologisch verantwoord beheer van hulpbronnen en energie, terwijl we u maximaal comfort garanderen:

  • Elektriciteit wordt geleverd door onze eigen fotovoltaïsche panelen.
  • Verlichting en elektrische apparaten zijn energiezuinig
  • We hebben gekozen voor lakens en dekbedovertrekken die niet gestreken hoeven te worden
  • Handdoeken en badlakens zijn gemaakt van biologisch katoen
  • De cosmetische producten die u ter beschikking worden gesteld, hebben een ecolabel
  • Wij geven de voorkeur aan lokale, biologische en/of fairtrade voedingsmiddelen
  • De schoonmaak- en onderhoudsproducten die we gebruiken hebben een milieukeur en zijn milieuvriendelijk
  • We hebben alle nodige toestellen geïnstalleerd om afval te sorteren en organisch afval te composteren

We kijken ernaar uit u te verwelkomen in onze stedelijke groene omgeving en rekenen op uw medewerking om deze maatregelen tijdens uw verblijf dagelijks te realiseren 😉!

 

WAT IS GREEN KEY?

EEN INTERNATIONAAL ECOLABEL VOOR TOERISME & VRIJETIJDSBESTEDING

INTERNATIONAAL

Green Key is een wereldwijd label dat op vijf continenten en in 60 landen vertegenwoordigd is, van België tot Zuid-Afrika. Meer dan 3600 locaties hebben het label behaald.

ECO-LABEL

Green Key is het eerste kwaliteitslabel dat duurzaam reizen, vergaderen en ontspannen in de verf zet. Onze Green Key uitbaters gaan voluit voor een duurzame wereld. Wie een Green Key locatie bezoekt of boekt kan erop rekenen dat de planeet er wel bij vaart, zonder in te boeten aan comfort of betaalbaarheid.

TOERISME & VRIJTIJDSBESTEDING

Tegenwoordig kunnen zowel attracties, B&B’s, vakantiewoningen, campings, jeugdherbergen, hotels, vakantiecentra en -parken als restaurants en meeting centers een Green Key behalen. Voor elk wat wils!

 

WAAROM GREEN KEY?

EEN TRANSPARANT KWALITEITSLABEL DAT DUURZAAMHEID OP DE KAART ZET

Green Key beloont uitbaters die hun steentje bijdragen aan een sociaalecologisch rechtvaardige samenleving. Wij zetten hen letterlijk en figuurlijk op de kaart, zodat toeristen hun weg ernaartoe vinden.

Green Key uitbaters zijn nu al conform met de wetgeving van de toekomst, die steeds strenger wordt wat milieunormen betreft. Duurzaamheid wordt in de toekomst het enige rendabele model, wat Green Key eigenaars nu al een voorsprong en unique selling point oplevert.

 

EEN KRACHTIG INSTRUMENT OM ONZE ECOLOGISCHE VOETAFDRUK IN TE DIJKEN

Green Key ondersteunt en verenigt uitbaters die hun organisatie willen verduurzamen. Green Key houdt hen op de hoogte van nieuwe duurzame praktijken in de brede toeristische sector. En uitbaters delen hun ervaringen in het Green Key netwerk.

Green Key biedt een kader voor duurzaam ondernemen. Elke Green Key uitbater moet op vlak van management (personeel, administratie, communicatie, beleid), afval, energie, voeding, mobiliteit, energie en schoonmaak aan hoge standaarden voldoen.

Green Key garandeert de klant dat de gekozen Green Key accommodatie haar ecologische voetafdruk systematisch laag houdt. Wie als vrijetijdsbesteder rekening wil houden met de ‘houdbaarheid’ van onze planeet, kan met een gerust hart in een Green Key locatie terecht.

Green Key streeft naar klimaatneutraliteit in de hele sector van (zakelijk) toerisme en vrijetijdsbesteding: zowel zaakvoerders, personeel, leveranciers, klanten, burgers, steden/gemeenten en overheden. Toerisme en vrijetijdsbesteding hangen in hoge mate af van ons leefmilieu. We moeten er alles aan doen om dat leefmilieu te sparen; de habitat van de ‘homo touristicus’.